Uw paswoorden controleren en voorzichtig zijn met uw e-mails en surfgedrag

Beste klant, relatie

De wachtwoorden van 69 miljoen gebruikers van Dropbox zijn in 2012 gestolen maar nu pas bekend gemaakt. Ook merken wij dat er een vloedgolf aan ransomware zoals het crypto-virus de ronde doet. Concreet hebben meerdere klanten de afgelopen dagen onze hulp nodig gehad na een aanval. In België zijn er volgens de Computer Crime Unit reeds 6.000 getroffen bedrijven.

Wij zijn bezorgd om uw bedrijfsgegevens en willen je informeren over deze bedreiging en wat je er aan kan doen. Contacteer ons voor een afdoende bescherming.

Wat is ransomware?

Ransomware, waaronder het crypto-virus, komt bijna altijd op uw computer door het openen van een geïnfecteerde e-mail, bijlage, link of website.

Hierdoor worden alle bestanden op uw computers en servers versleuteld en compleet onbruikbaar.

Hoe kan je dit voorkomen?

Open nooit bijlages en klik nooit op links van e-mails als je:

• niet weet wat het is
  • twijfelt aan de echtheid van de mail
  • de verzender van de e-mail niet kent
  • maar de minste twijfel hebt over de afzender of de inhoud van de e-mail

Contacteer ons onmiddellijk bij twijfel!

Voorkomen is beter dan genezen en een stuk goedkoper!

Is een herstel mogelijk?

Bij een infectie is de kans zeer groot dat de gegevens niet meer te herstellen zijn.

Een uitstekende back-up is de enige manier om je gegevens te herstellen en dat hebben wij helaas reeds meermaals moeten uitvoeren!

Nuttige linken:

Deel deze informatie ook met uw collega's en medewerkers!

Wat is er gebeurd met Dropbox?

De diefstal van 69 miljoen accounts dateert van 2012 maar het openbaar maken van deze wachtwoorden is recent. http://nos.nl/artikel/2129104-oude-dropbox-hack-treft-69-miljoen-gebruikers.html

Als je weet dat veel mensen uit gemak slechts een of enkele paswoorden gebruiken kan dat een ramp worden voor de betrokkenen. In analogie ook voor bedrijven met een nog grotere financiële schade!

Zelf had ik een uniek paswoord voor dropbox en ben nu nog meer overtuigd om unieke paswoorden te gebruiken ook al is dat niet zo leuk. Iedereen kan helpen om voor de nodige veiligheid te zorgen door unieke en niet voor de hand liggende paswoorden te gebruiken. Indien je Dropbox gebruikt verander dan je paswoord en ook die van uw andere logins als die hetzelfde paswoord hebben!

Controleer hier of je in de lijst staat van gehackte adressen, dat geeft je alvast een indicatie: https://haveibeenpwned.com

Heb je vragen over deze inhoud of wil je een oplossing om je paswoorden te beheren contacteer ons gerust via: support@catsanddogs.com of telefonisch tijdens de kantooruren op: 013-539118

Vriendelijke groeten,

Cats&Dogs ICT Support

support@catsanddogs.com

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk